003-web.jpg
 

Stakeriet åpnet i februar 2018, midt i Alta sentrum.

Vår visjon er å skape en opplevelse for våre gjester. Ikke bare med mat og drikke, men også en opplevelse gjennom historiefortelling. Derfor er konseptet rundt Stakeriet forankret rundt Altaelva og Altaskifer. Her vil man få en forståelse av hva Altaelva og utvinning av skifer har betydd for vår historie og kultur.

Navnet Stakeriet kommer fra elvestakeren - føreren i elva. Elvestakeren guidet engelske lorder og rikfolk som ønsket å fiske den svært kjente Altalaksen, helt fra 1800-tallet og frem til den dag i dag.

Altaelva er i dag verdens mest berømte lakseelv for Atlanterhavslaks og er en svært ettertraktet elv å få fiske i.

Stakeriet har kapasitet til 150 mennesker og har to separate rom: Stakerstua og Skiferstua, som har kapasitet til 30 personer hver for møter, konferanser og bespisning.

Vår meny er lokalt forankret og vi tilbyr både ala carte og festmeny. 

Velkommen!